Gastenportaal: hoe en waarom partners of klanten uitnodigen op hun gastenportaal in Dashdoc?
Gastenportaal: hoe en waarom partners of klanten uitnodigen op hun gastenportaal in Dashdoc?

Creëer de toegang tot het klantenportaal vanaf uw website!

Support Dashdoc avatar
Geschreven door Support Dashdoc
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om tijd te besparen, kunt u met Dashdoc uw transportpartners uitnodigen, of dat nu uw klanten zijn, uw onderaannemers of de laad- en losplaatsen.

📵 Geen telefoontjes meer om te weten of de goederen zijn geladen of geleverd, uw partners maken verbinding via hun gastenportaal en krijgen de informatie in real time.

Waarom een partner uitnodigen?

• De transportinformatie wordt gebundeld

• De communicatie wordt gestroomlijnd

• Iedereen wint tijd, zichtbaarheid en flexibiliteit bij de controle en uitvoering van zijn logistiek en transport

In een paar muisklikken kunt u uw klanten & partners een echte toegevoegde waarde bieden!

📨 Nodig een partner uit voor het Dashdoc gastenportaal

Met Dashdoc kunt u uw klanten en partners uitnodigen op een eigen klantenportaal waar ze alle transporten kunnen volgen waarvoor u samenwerkt.

Er zijn 3 soorten gastprofielen:

• Het gastenportaal voor uw opdrachtgevers

• Het gastenportaal voor uw onderaannemers

• Het gastenportaal voor de afhaal- en/of afleversites

Waartoe hebben uw partners toegang op hun gastenportaal? Klik hier

Hoe gaat u te werk?

Maak een nieuwe partner aan, voeg één of meer contactpersonen vanuit het webplatform toe:

1. Ga naar het tabblad "Adresboek" op Dashdoc Web.

2. Klik op de categorie die overeenkomt met de rol van het bedrijf dat u wilt toevoegen (opdrachtgever, vervoerder of afhaal- of afleveradres) en klik op "Een bedrijf toevoegen".

3. Vul de naam van het bedrijf in, zijn BTW-nummer en zijn adres. Kies het soort adres (Hoofdadres bijvoorbeeld).

4. Bevestig.

5. Klik op "Nieuw contact", vul het e-mail adres in en sla op.

Nodig uw contactpersoon uit op het gastenportaal via het webplatform

1. Klik op uitnodigen

2. De contactpersoon krijgt een e-mail met een link om zijn account en paswoord aan te maken.

3. Hij krijgt toegang tot het klantenportaal: een overzicht van al zijn transporten met u.

4. De uitwisseling van gegevens is geactiveerd.

NB : Deze contacten worden aan het bedrijfsbestand gekoppeld. Aan het bedrijf kunnen verschillende afhaal- en afleveradressen gekoppeld zijn. De gastcontactpersonen van het bedrijf krijgen toegang tot de transporten waarvoor u hebt samengewerkt voor alle adressen die aan dit bedrijf verbonden zijn in Dashdoc.

Begeleid uw opdrachtgever bij zijn eerste aanmelding op Dashdoc: Klik hier

Begeleid uw vervoerder bij zijn eerste aanmelding op Dashdoc: Klik hier

📇 Volg de status van uw verzonden uitnodigingen:

Om te zien of een partnerbedrijf al toegang heeft tot Dashdoc gaat u naar uw adresboek:

1. Ga naar het tabblad "Opdrachtgever" of "Vervoerder"

2. Gebruik de filter "uitnodigingsstatus", en kies uit de 3 statussen die in Dashdoc worden voorgesteld :

1. Ingeschreven op Dashdoc (het bedrijf maakt reeds deel uit van het Dashdocnetwerk)

2. In behandeling (u hebt ten minste één uitnodiging naar een contactpersoon in een bedrijf gestuurd, maar deze uitnodiging is nog niet aanvaard)

3. Niet uitgenodigd (geen van de contactpersonen van het bedrijf is uitgenodigd voor het gastenportaal)

Om de uitnodigingsstatus van uw contacten (om het even welk bedrijf) te zien:

1. Ga naar het tabblad "Contacten" in het hoofdmenu

2. Zoek uw contact

3. Zijn naam wordt weergegeven, evenals het bedrijf waaraan hij verbonden is en de status van zijn uitnodiging

📫 Stuur de uitnodiging nogmaals per e-mail of kopieer de uitnodigingslink van het webplatform

Als de contactpersoon de uitnodiging niet ontvangen of aanvaard heeft, kunt u deze opnieuw verzenden.

Om de uitnodiging opnieuw te verzenden, klikt u op de knop "uitnodiging opnieuw verzenden" naast de naam van de contactpersoon

Als uw contactpersoon de uitnodiging niet per e-mail ontvangen heeft kunt u ook een uitnodigingslink kopiëren en die per e-mail versturen.

Wanneer de uitnodiging door uw klant aanvaard is, verschijnt er "Geactiveerd" naast de naam van de contactpersoon.

🚮 Een contactpersoon bewerken of verwijderen van het webplatform

U kunt een contactpersoon bewerken zolang de contactpersoon niet uitgenodigd is:

Zodra de contactpersoon de uitnodiging aanvaard heeft en zijn rekening geactiveerd heeft, kunt u zijn gegevens niet meer veranderen. U kunt de contactpersoon wel wissen en een nieuwe contactpersoon aanmaken.

Opgelet: Wanneer u een contactpersoon verwijdert, wordt zijn account gedeactiveerd.

🖥️ Toegang tot het klantenportaal creëren vanaf uw website

Om uw klanten beter van dienst te kunnen zijn, kunt u vanaf uw website een directe link naar het klantenportaal toevoegen.

Wij geven u de mogelijkheid om vanaf uw website een "Volg mijn transporten" knop te installeren waarmee uw klanten toegang krijgen tot het Dashdoc tracking portaal.

De knop "Volg mijn transporten" op uw site

Als uw klanten nog geen toegang hebben, kunnen zij u via dit kanaal een uitnodiging sturen, en krijgt u een e-mail om uw toestemming te geven.

Toegang klant / Uitnodigingsaanvraag

1. Uw logo toevoegen op Dashdoc

Waar kan men zijn logo bijwerken? Klik hier voor de werkwijze

2. Voeg de knop klantenportaal toe aan de site:

• Open het html-bestand van de pagina waar u de knop wilt toevoegen

• Zoek de <header></header> tags

• Kopieer en plak het script tussen de tags

• Verander de pk in de pk van uw Dashdoc account

<script id="dashdoc-portal" pk=51783 src="https://api.dashdoc.eu/files-static/js/customer-portal-v1.js"></script>

Zoek uw Dashdoc ID:

• Ga naar het adresboek in Dashdoc

• Ga naar "vervoerder" of "opdrachtgever" (volgens uw activiteit)

• Zoek uw bedrijf

• Open de details van uw bestand

• Kopieer de laatste ID in de URL

Mijn gast ontvangt zijn transporten niet in zijn portaal, wat kan ik doen?

1. Zoek uw contactpersoon in het tabblad "contacten".

2. Controleer het e-mailadres van uw contactpersoon, als het correct is gaat u naar de volgende stap.

3. Controleer het bedrijf waaraan het verbonden is

⚠ Let op de spelling van het bedrijf, want er kunnen duplicaten in uw adresboek staan.

bijv.: als uw contactpersoon verbonden is met het bedrijf "Dashdoc" en niet met "dashdoc", heeft hij geen toegang tot de zendingen die zijn gedaan met het bedrijf "dashdoc" met een kleine letter d.

4. Controleer de status van zijn uitnodiging, heeft hij toegang tot zijn gastenportaal?