Beheer van transporten
Beheer van transporten in onderaanneming in Dashdoc

Hoe werkt onderaanneming in Dashdoc? Hoe kan je een transport uitbesteden aan een partner?

Support Dashdoc avatar
Geschreven door Support Dashdoc
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om je in staat te stellen je klanten een complete service en zicht te bieden op al je transporten in Dashdoc, kan je nu je transporten rechtstreeks vanuit je Dashdoc account uitbesteden.

De onderaannemingsmodule is een optie in Dashdoc, als je u deze in uw bedrijf wilt installeren, aarzel dan niet om je projectmanager of je sales manager te contacteren.

Een transport uitbesteden in Dashdoc

Zodra het transport is aangemaakt op Dashdoc, plan je het en wijs je het een "middel" toe: dit kan je eigen middel zijn (bestuurder en voertuigen van je bedrijf), of uitbesteed aan een partner (bestuurder en voertuig van zijn bedrijf).

Om een transport uit te besteden:

• Ga naar het detail overzicht van het transport

• Klik onder "Middelen" op de blauwe knop "Plannen of uitbesteden"

• Kies "Uitbesteden" en vul de correcte gegevens in

Twee transporten zijn dan beschikbaar en gesynchroniseerd. Zo ziet iedereen enkel de informatie die voor hem relevant is:

• een "moeder"-transport waarop jouw bedrijf als vervoerder staat vermeld. Deze zending is zichtbaar voor je klant op het gastenportaal.

• een "kind"-transport waarbij je partner in onderaanneming als vervoerder staat vermeld. Jouw bedrijf verschijnt als opdrachtgever.

Zo kan je klant alle informatie over zijn transport opvolgen: je partner in onderaanneming werkt het transport bij, en alle informatie en documenten worden gesynchroniseerd met het oorspronkelijke "moeder"-transport (gewicht, werkelijke tijden, reserves, documenten, enz.).

De onderaannemingsverbinding is dankzij deze vermeldingen zichtbaar op de transporten:

Door op de link te klikken kan je rechtstreeks van het ene naar het andere transport gaan:

Transporten in onderaanneming tonen

In de lijst met transporten kan je gemakkelijk de transporten identificeren die je hebt uitbesteed, dankzij het onderstaande pictogram.

Je kunt ook filteren op type transport, om alleen klantorders of alleen transporten in onderaanneming te selecteren:

Wat moet de onderaannemer doen?

De vervoerder in onderaanneming heeft de keuze:

• De Dashdoc App gebruiken en het transport aan zijn bestuurder zenden

• De Info over het transport invullen via de mail voor onderaanneming

(Is uw onderaannemer nieuw op Dashdoc? Dit artikel kan hen interesseren)

In beide gevallen worden de vervoerders in onderaanneming per e-mail op de hoogte gebracht wanneer een transportopdracht wordt geplaatst. Zij kunnen de transportopdracht per e-mail aanvaarden of weigeren.

Zodra de geplande datum is verstreken worden zij er automatisch aan herinnerd om hun transporten te voltooien en de bewijsstukken bij te voegen via een link die zij per e-mail ontvangen.

De automatische e-mailherinnering instellen voor de vervoerders in onderaanneming:

• De functie is standaard ingeschakeld op je account.

• Zodra de functionaliteit is geactiveerd, worden de e-mails verzonden naar het e-mailadres dat in het contact voor het volgen van de zending is aangegeven:

Als voor een zending geen contactpersoon voor het volgen is opgegeven wordt de e-mail naar het contactadres van de vervoerder gestuurd.
Als de vervoerder de uitnodiging heeft aanvaard kan hij deze in zijn instellingen wijzigen. Zo niet, dan kan je dit zelf wijzigen in het bestand van het bedrijf.

• Je kan de e-mails die automatisch naar een vervoerder worden gestuurd direct terugvinden in de transportgebeurtenissen:

• Als er geen contact is ingevoerd, is automatische aanmaning niet mogelijk en krijg je bericht:

Om een volgcontact toe te voegen, kan je er één selecteren voor elk transport afzonderlijk, of een contactpersoon in het bedrijf van de vervoerder uitnodigen en hen vragen een account aan te maken door de per e-mail ontvangen uitnodiging te accepteren.

N.B: Herinneringen per e-mail worden geactiveerd op het niveau van een opdrachtgever. Het is geactiveerd voor alle vervoerders of voor geen enkele, maar het is niet mogelijk vervoerders of transporten te selecteren die moeten worden opgestart.

Orders bijwerken via e-mailherinneringen als vervoerder in onderaanneming

1. Wanneer een order wordt geplaatst bij een vervoerder in onderaanneming, ontvangt deze een eerste e-mail van Dashdoc om hen te informeren over de details van de order. Direct via deze e-mail kan de vervoerder de vervoersopdracht aanvaarden of weigeren:

N.B: de mails worden gestuurd naar het mailadres aangeduid in contact voor het transport. Als er geen contact staat vermeld voor een transport wordt de mail gestuurd aan de eerste manager geregistreerd in het account van de vervoerder (de vervoerder heeft hiertoe toegang op zijn account).

Als er geen contact is ingevoerd, is automatische herinnering niet mogelijk en krijg je bericht.

2. Als de opdracht niet binnen 12 uur na het geplande einde is voltooid, treedt een automatische herinnering in werking. Elke ochtend ontvangt de vervoerder een e-mail met een overzicht van de bij te werken transporten. Hij kan de orders vanuit de e-mail bijwerken door op een van de voorgestelde statussen te klikken.

De transportpagina wordt geopend, de vervoerder in onderaanneming vult de informatie in en deze wordt automatisch bijgewerkt in de Dashdoc omgeving van de opdrachtgever.

4. Elke maandagochtend ontvangt de vervoerder in onderaanneming een overzicht van de zendingen die zijn gemarkeerd als voltooid, maar geen vrachtbrief hebben.

Hij/zij vult de transportdossiers aan door de bijbehorende documenten bij te voegen. De transporten worden bijgewerkt in het portaal van de opdrachtgever.

5. Door op een van de knoppen te klikken wordt de vervoerder naar een pagina geleid waar hij de onvoltooide zendingen kan aanvullen:

Als je onderaanneming in je bedrijf wilt gebruiken, aarzel dan niet om je projectmanager of sales manager te contacteren.

Ook beschikbaar in API:

Je kan ook een zending uitbesteden vanuit je TMS, via API.

Raadpleeg hiervoor onze API-documentatie.

Nog geen klant? Als je graag een demonstratie krijgt, laat het ons dan hier weten: