De Dashdoc planning

Creëer zichtbaarheid en anticipeer op het werk van uw bestuurders met de planning van Dashdoc

Anne-Cécile Cire avatar
Geschreven door Anne-Cécile Cire
Vandaag bijgewerkt

Wat het schema voor jou doet :

Met de weergave "Planning" kun je zendingen bekijken, filteren en plannen, ze naar chauffeurs sturen en de uitvoering ervan controleren.

Tijdsbesparing ⏱️

Visuele weergave

Verzending van opdrachten naar chauffeurs met één klik zodra de planning is gevalideerd

Samenwerking 🤾‍♂️

Planning delen tussen exploitanten

Planning verspreid over verschillende agentschappen (meerdere entiteiten)

Filters op activiteit

Prestatiebewaking 🙌

Bestellingen op datum zodat je geen transport mist

Transport voortgangsstatus

Winstgevendheid beheersen

🎥 Ontdek ons laatste nieuws over de planning in video:

Wijzigingen planning

Stel uw eigen planningsweergave en bestellingen in

In het tabblad "Schema" is het scherm verdeeld in twee delen: de bestellingen aan de linkerkant, het schema aan de rechterkant..

• De opdracht geeft alle transporten weer die niet gepland of voltooid zijn. Het bevat gearchiveerde transporten, maar geen verwijderde of geannuleerde transporten.

• Het schema en de volgorde kunnen goed worden aangepast aan uw activiteit en werkomgeving

Pas het venster aan:

Kies de breedte van elke sectie om een goed overzicht te krijgen van je bestelling en je planning.

Klap de zijbalk van het menu terug.

Als je meerdere schermen hebt, kun je het venster uitbreiden over meerdere schermen en de breedte van het besturingselement goed aanpassen.

Je kunt het bedieningspaneel of de planningssectie volledig verbergen met de chevrons links- en rechtsonder in het scherm.

Belangrijke informatie weergeven :

• Geef de relevante informatie weer met het tandwieltje rechts van de laatste kolom in uw besteloverzicht en pas de volgorde waarin de items worden weergegeven aan.

ex: moet je in de eerste kolommen het gevraagde voertuig en de lineaire voetafdruk zien? Selecteer ze en plaats ze bovenaan de lijst

Gebruik de filters om de orders te vinden die je wilt plannen:

De filters bevinden zich in de trechter. Klik erop en selecteer de gegevens waarin je geïnteresseerd bent.

de data van de bestelling goed, zodat je geen transporten mist

labels om de transporten bij jou in de buurt gemakkelijk te herkennen.

Filters worden online weergegeven in een blauwe badge. Om filters te verwijderen, klik je op het kruisje of de gum.

Maak weergaven van je orderboek zodat je ze automatisch kunt vinden:

Om tijd te besparen, kun je de filters die je gebruikt opslaan zodat je ze niet opnieuw hoeft in te voeren.

• Maak uw filter

• Klik op de kleine diskette aan het einde van de regel

• Zoek je weergaven op het oog

-> Je kunt de opgeslagen weergave verwijderen door op de kleine vuilnisbak te klikken

Pas je planning aan

• Kies de informatie die moet worden weergegeven op de planningskaarten met het tandwiel rechtsboven en klik op Kaarten :

Inzoomen op labels :

Met de labels, die overeenkomen met uw werkingscriteria, kunt u filteren en inzoomen op een perimeter om deze gemakkelijker te beheren.

U kunt ze weergeven in uw planning en hun kleuren definiëren:

Weergaven op je planning maken:

U wilt snel visualiseren wat u interesseert op de planning, het is mogelijk, dankzij aangepaste weergaven toegankelijk met een klik.

Om weergaven te maken, klikt u op het tandwieltje rechtsboven en vervolgens op Algemeen.

Filters gebruiken :

Middelen:

Deze worden weergegeven in kolommen in je planning, waardoor je een overzicht krijgt per: chauffeur, trailer, trekker en charter.

Labels:

Hiermee kun je aan een specifiek segment van de activiteit werken.

NB: Als u de uitgebreide weergave gebruikt, kunt u bestuurders van entiteit A en entiteit B selecteren.

Sla je weergave op en vind deze linksboven in je agenda:

U kunt het orderboek en de planningsweergave tegelijkertijd gebruiken om :

• Tijd te besparen in uw planning,

• Snel alleen zien wat u nodig hebt,

• De manier waarop u uw gegevens bekijkt aan te passen.

Klik met de rechtermuisknop op de agenda om :

• Een onbeschikbaarheid toevoegen :

Het is ook mogelijk om direct vanuit de planning een afwezigheid toe te voegen door met de rechtermuisknop op de regel van een bestuurder te klikken:

• Een bestuurder-, voertuig- en trailerassociatie aanmaken, toevoegen of verwijderen

Hebben uw chauffeurs speciale voertuigen? Bespaar tijd bij operaties door gekoppelde middelen te maken. Kies een chauffeur en zijn nummerplaten worden automatisch toegevoegd aan het transport en wanneer je een opdracht naar de planning sleept, wordt de koppeling automatisch weergegeven in het transport.

Om uw associatie aan te maken:

Klik met de rechtermuisknop op het betreffende stuurprogramma.

Klik op "Gelieerde middelen definiëren".

Wijs de kentekenplaat van de tractor en/of trailer toe en sla op.

De associatie verschijnt in de planningskolom onder de bron.

Je kunt ook je eigen associaties maken van mijn vloot, raadpleeg hiervoor het speciale artikel.

Let op:

Associaties zijn alleen beschikbaar voor je eigen vloot.

Ze worden niet aangeboden op transporten met ladingonderbrekingen.

Als je een vrachtwagen die deel uitmaakt van een associatie plant zonder gebruik te maken van drag & drop en deze inroostert, maar je bedenkt je vervolgens en plaatst een andere vrachtwagen, dan blijven de platen van de eerste associatie staan en moet je deze handmatig wijzigen.

Gebruik de uitgebreide weergave om de planning te delen met uw andere entiteiten

Zie het speciale artikel hier.

Plannen vanuit de planning

Zodra je je schema hebt opgesteld en putten hebt besteld, plan je de opdrachten en stuur je ze naar de chauffeurs.

Slepen en neerzetten

Om een transport toe te wijzen, klik je erop en houd je het vast terwijl je het over de gewenste chauffeur of het gewenste voertuig sleept. Voltooi de toewijzing door op het transport te klikken.

Je kunt het transport ook openen en toewijzen via "resources" en dan "plan or subcontract".

Tijd aangeven

1. Wanneer u een zending aanmaakt of vanuit de details van de zending, kunt u de gevraagde tijden voor laden en afleveren toevoegen. U kunt een specifieke tijd of een tijdslot toevoegen.
    Deze tijden worden automatisch opgenomen als geplande tijden zodra u uw transport in de planning van een chauffeur of voertuig plaatst.

Deze tijden worden verzonden naar de mobiele applicatie van de chauffeur. Als je de chauffeur een specifieke tijd wilt geven, kun je dit aangeven door het toe te voegen aan de geplande tijden.

Je kunt nu zoveel transporten bestellen als je wilt op de planning van een chauffeur of een voertuig binnen dezelfde dag.

De chauffeur ontvangt de transporten op zijn aanvraag in dezelfde volgorde.

Als je de transporten plaatst en er is een inconsistentie in de dienstregelingen, dan verschijnen de dienstregelingen in rood op het schema, maar dit blokkeert de verzending naar de chauffeur niet.

Pauzes en multipunten beheren

• Als een zending meerdere laadpunten of afleverpunten heeft, verschijnt deze als één regel in de bestelput. Geef de kolom "aantal activiteiten" weer om eenvoudig te zien hoeveel locaties worden bediend.

• Elke activiteit heeft een ander symbool. Voor laden en leveren zijn de symbolen pijlen:

• Als meerdere chauffeurs dit werk doen, open dan het transport en maak een pauze.

• Missies met een pauze verschijnen in 2 delen:

• Verwijdering → breuk

• Overname → levering

• Geef de kolom "eindbestemming" weer om de segmenten die je plant te identificeren:

• Voor uit elkaar gaan is het symbool een huis:

Opdrachten naar chauffeurs sturen

Een voordeel van Dashdoc planning is dat je kunt kiezen wanneer je opdrachten naar chauffeurs wilt sturen.

Zo kun je je planning de hele dag door aanpassen, zonder dat je chauffeurs van elke wijziging een melding krijgen.

Schakel hiervoor het selectievakje "naar chauffeur sturen" uit wanneer je voor de eerste keer een transport toewijst:

Alle volgende transporten worden uitgevinkt, zelfs als je drag-and-drop gebruikt.

Zodra de dag is gevalideerd, klik je rechts van de datum van de dag:

Transportactiviteiten bewaken

Houd de voortgang direct bij vanuit de planning, zodat je waarschuwingen over te laat of nog niet gestart transport kunt detecteren...

De kleuren veranderen naarmate chauffeurs missies valideren op de mobiele applicatie of charteraars op de applicatie of portal.

💡: Zodra de transporten zijn voltooid door de chauffeurs, worden ze weergegeven op de werkelijke dagen en tijden (dagen en tijden waarop de chauffeurs inklokken).

De legende wordt weergegeven door met de muis over de "i" te bewegen:

Verkoopcijfers

Deze weergave toont in één oogopslag de verkopen van een bestuurder over een bepaalde periode.

• De verkoop wordt berekend op basis van de gefactureerde prijzen voor elke zending, ongeacht de status (geproduceerd, in bewerking, enz.).

• De weergegeven omzet wordt berekend op de dagen die zichtbaar zijn in het filter "planningsperiode".

• Om cumulatie van de omzet van hetzelfde transport te voorkomen, nemen we de prijs van het transport op de dag dat het begint.

• De omzet wordt verdeeld volgens het aantal transportactiviteiten. Bijvoorbeeld, voor een A→B zending met een onderbreking en een prijs van €200, is de omzet voor A→Rupture €100 en de omzet voor Reprise→B €100.

Het werkt op dezelfde manier vanuit het voertuigperspectief.

Bestelgegevens bekijken

Klik (met één klik) op een transport uit de planning of de bestelpit: de details worden geopend in een venster aan de rechterkant. Van hieruit kun je de gewenste elementen aanpassen, net als in de transportweergave.

Je kunt adressen, chauffeurstoewijzingen en nummerplaten wijzigen en een tijdslot (dag en tijd) opgeven voor laden en leveren...

Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons ondersteuningsteam: