Uw factuur gegevens instellen

Ontdek hoe je de Dashdoc factureringsmodule gebruikt

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ben je net overgestapt van factureringssoftware van derden (Quickbooks, Pennylane, TMS, etc.) naar Dashdoc?

Dit artikel legt uit hoe je kunt factureren met Dashdoc.

Volg deze stappen zorgvuldig om aan de slag te gaan met Dashdoc :

Dashdoc facturering instellen

Je kunt je factuurinstellingen op elk gewenst moment wijzigen door naar Instellingen te gaan en vervolgens naar het tabblad Facturering.

🔢 Nummering van facturen

De factuurnummering kan niet meer worden aangepast als de eerste factuur is afgerond in Dashdoc.

Wanneer je je factuurnummering instelt, kun je met de boekhoudkundige instanties je nummering wijzigen ten opzichte van je vorige tool.

In je oude software hadden je facturen bijvoorbeeld deze indeling: BE-000056482

Onder Dashdoc kun je de 0000 verwijderen die overeenkomt met de teller en alleen
Prefix: BE-
Teller: 56482 (laatste factuurnummer)

Je eerste factuur op Dashdoc is : BE-56483

Je kunt desgewenst speciale tekens (- / of andere) toevoegen in het voorvoegsel en tussen variabelen. De variabelen voor Jaar en/of Maand worden automatisch bijgewerkt op basis van de factuurdatum.

Je kunt deze variabelen jaarlijks of maandelijks opnieuw instellen.

Voorbeelden:

• Jaarlijkse reset

Factuurformaat: BE-2023-452

De eerste factuur van 2024 heeft het nummer: BE-2024-1

• Maandelijkse reset

Factuurformaat: BE-2023-10-321

De eerste factuur van november 2023 zal genummerd zijn: BE-2023-11-1

🏦 Bank informatie

Via instellingen kun je je 1e IBAN integreren in het menu “bankgegevens”.

Zodra de configuratie is voltooid, verschijnt de knop “bankgegevens toevoegen”. Hier kun je meerdere IBAN's na elkaar toevoegen, zodat je meerdere bankrekeningen of factoring kunt beheren.

Nog geen klant? Als u toegang wilt tot een demo, laat het ons dan hier weten: