Beheer van transporten
Opdrachtgevers : Hoe kunt u eenvoudig uw transportorders toewijzen?
Opdrachtgevers : Hoe kunt u eenvoudig uw transportorders toewijzen?

Bespaar tijd bij het toewijzen van je transporten met behulp van transporttoewijzing en automatische toewijzing in Dashdoc

Sofie Halé avatar
Geschreven door Sofie Halé
Meer dan een week geleden bijgewerkt

✨ Wat is transport toewijzing in Dashdoc?

Ben je een opdrachtgever die werkt met verschillende vervoerders per specifieke vervoersstroom?

Bent u op zoek naar meer efficiëntie en zichtbaarheid bij het charteren van uw transportorders?

Wat je kunt doen met dit artikel :

1. Met de transport toewijzingstool kun je de prijzen van je dienstverleners voor een rit in één oogopslag vergelijken en je transport met één klik toewijzen aan die vervoerder.

2. Met Automatische toewijzing kun je een transportopdracht automatisch vooraf toewijzen aan een vervoerder op basis van toewijzingsregels die je zelf hebt gedefinieerd.

Transport toewijzen is nog nooit zo eenvoudig geweest!

1. Hulp bij transportopdrachten

🎯Wat zijn de vereisten voor het gebruik van toewijzingsregels in Dashdoc ?

• Je moet een opdrachtgever zijn die beroep doet op verschillende transportdienstverleners in het kader van regelmatige charters en voor eenvoudige transporten (één laadpunt, één leveringspunt, één soort goederen).

• Toewijzing vervoerder en tarieven definiëren.
    Om Dashdoc uw relevante vervoerders te laten voorstellen bij het creëren van uw transport, moet u eerst de regels instellen die door uw vervoerders worden uitgevoerd.
    Dit doe je als volgt:

1. Vul de volgende bestanden in:

Ga naar de volgende paragraaf voor meer informatie over het invullen van dit bestand! Hulp nodig bij de configuratie? Neem contact op met uw Dashdoc projectmanager.

2. Stuur het naar je projectmanager

3. Ons team integreert deze gegevens in je account

4. Je bent klaar om de toewijzing van transporten te gebruiken in Dashdoc 🎉 !

⏰ Welke criteria zijn nodig om een dienst te definiëren ?

• Een vervoerder in je adresboek

• Afhaal- en bezorggebieden, die kunnen variëren van een afdeling tot een postcode

• Een type voertuig

• Een prijs

• Een minimum/maximum hoeveelheid, waarbij de prijs geldig is in dit interval (optioneel)

📦 Hoe wijs je orders toe met deze module ?

1. Maak je transportopdracht (zonder middelen te vermelden)

2. Dashdoc vraagt je om het type voertuig te specificeren dat je wilt, bijvoorbeeld: Tautliner. Selecteer je voertuigtype.

3. Vind de lijst met vervoerders waarnaar wordt verwezen en hun bijbehorende tarieven.

4. Selecteer de gewenste vervoerder en stuur hem een transportaanvraag.

Je kunt op elk gewenst moment een vervoerder toewijzen die geen diensten op de lijst heeft staan, of je huidige aanvraag annuleren:

2. Automatisch toewijzen in Dashdoc :

Bespaar tijd en wijs een order vooraf toe aan een vervoerder door regels voor automatische toewijzing in te stellen !

🏷 Hoe automatische toewijzingsregels voor transportorders beheren ?

Vanuit het menu "Opdrachten" > "Toe te wijzen" of vanuit "Te verzenden naar de vervoerder" :

Rechts bovenaan je scherm vind je de knop "een toewijzigingsregel toevoegen".

1. Klik op "een toewijzigingsregel toevoegen".

2. Geef een naam aan deze regel

3. Definieer de regel:

Je kunt een toewijzingsregel op elk moment activeren, deactiveren of verwijderen.

Zodra de regel is geactiveerd, wordt de automatische pre-toewijzing toegepast zodra het transport wordt aangemaakt.

Het enige wat je hoeft te doen is de zending naar de vervoerder te sturen of de vooraf gedefinieerde vervoerder te wijzigen in je menu "Opdrachten" > "Verzenden naar vervoerder".

Nog geen klant ? Als u toegang wilt tot een demo en de proefversie van gedigitaliseerde vervoersdocumenten met Dashdoc, vertel het ons hier :