Hoe een document bij een transportdossier op Dashdoc toevoegen of wijzigen?

Hoe een elektronisch document toevoegen, wijzigen of verwijderen in een transportdossier op Dashdoc?

Support Dashdoc avatar
Geschreven door Support Dashdoc
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dashdoc biedt de mogelijkheid om documenten toe te voegen aan een transportdossier, zowel vanuit het webportaal als vanuit de mobiele applicatie door je chauffeurs.

Vanuit het webportaal kan je de documenten ook wijzigen of verwijderen.

🖥️ Een document toevoegen en de naam en zichtbaarheid ervan wijzigen vanuit het webplatform

1- Klik op een transport, kies "klik hier" (onder Documenten en foto's).

2- Voeg het gewenste document toe (format Word, Excel, .pdf, .png, .jpg, .jpeg.).

3- Geef het bestandstype aan (CMR, Leveringsbon, Transportopdracht, Weegbon, Factuur of Andere).

4- Je kan nu de referentie van het document invoeren (bijvoorbeeld het nummer van een leveringsbon). Je kunt ook kiezen met wie je dit document deelt, om de zichtbaarheid ervan te beperken.

5- Klik op "opslaan".

Als je de categorie van een document, de referentie of de zichtbaarheid ervan wilt veranderen, klik dan op het "wijzig" symbool van het document.

Nieuw: als de door de bestuurder gekozen handtekeningmodus "op papier" is, wordt de elektronische vrachtbrief uitgeschakeld.

📱Een document toevoegen vanuit de mobiele app

Bestuurders kunnen vanuit de mobiele applicatie in elk stadium van de workflow van de transportbevestiging en zelfs bij een voltooid transport foto's toevoegen.

Standaard zijn foto's die de chauffeur via zijn mobiele applicatie maakt alleen zichtbaar voor de vervoerder, de opdrachtgever en de locatie (afhalen/afleveren) waar de foto is gemaakt.

Het is nu mogelijk om het referentienummer van het document aan te geven:

Nog geen klant? Wil je graag een demonstratie, vertel het ons dan hier: