Creditnota's maken met Dashdoc Facturatie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Maak van je factuur een totale creditnota om de gegevens te kunnen wijzigen en het geheel opnieuw te factureren.

Maak een volledige creditnota :

• Open de factuur waarvoor je een creditnota wilt genereren

• Klik op "meer acties" : Een totale creditnota genereren

• Je concept creditnota wordt aangemaakt: het toont het totale bedrag van de factuur.

• Je kunt vervolgens op "afwerken" klikken om de definitieve creditnota te genereren.

• Je kunt de betreffende transporten nu herfactureren.

• Deze transporten worden weergegeven in de te factureren transporten. Door op een transport te klikken, kun je indien nodig de prijs aanpassen.

• Zodra je de transporten hebt aangepast, kun je al je transporten opnieuw selecteren voor opnieuw te factureren.

• Je vindt al je creditnota's in mijn facturen, als bijlage bij de desbetreffende factuur:

Een lege creditnota maken

Je kunt ook een lege creditnota maken die niet is gekoppeld aan een factuur.

Hiermee kun je de volgende zaken beheren:

• Jaarlijkse korting voor uw klanten

• Creditnota voor verschillende facturen

• Creditnota op een deel van een factuur

Om een lege creditnota aan te maken, ga je naar het menu Facturering, dan credietnota's en rechtsboven Een factuur zonder transport maken.

Kies je klant en maak je factuur aan.

💡Bepaalde acties zijn niet mogelijk op andere onderdelen:

• geen PDF-weergave van de ontwerpkredietnota

• geen extra documenten

• lege creditnota's worden niet meegenomen in de berekening van de bedragen exclusief btw wanneer je meerdere facturen selecteert