De status van je factuur volgen

Blijf op de hoogte van je rekeningen door de betaling ervan bij te houden!

Sofie Halé avatar
Geschreven door Sofie Halé
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zodra je factuur klaar is en naar de klant is gestuurd, moet je ongetwijfeld de betaling ervan op de vervaldatum bijhouden. Hier zijn enkele tips over hoe je de levenscyclus van je factuur in Dashdoc kunt controleren!

Je facturen vinden

Als je een groot aantal klanten hebt of regelmatig factureert, zul je veel facturen beschikbaar hebben op Dashdoc.

Gebruik in het menu “mijn facturen” de beschikbare filters om uw facturen te vinden.

Er zijn 4 soorten filters beschikbaar:

• Te factureren klant

• Periode

• Factuurstatus (concept, afgerond, betaald)

• Laat (ja of nee)

De zoekbalk bovenaan de pagina kan ook worden gebruikt om een factuur te vinden op trefwoord.

Factuur markeren als “betaald"

Nu je de factuur hebt gevonden in de lijst, kun je deze markeren als betaald.

Klik op de factuur en klik rechtsboven op de knop “Als betaald markeren"

U kunt ook teruggaan door te klikken op “onbetaald markeren”.

⚠️ Het markeren van de factuur als betaald in Dashdoc heeft geen effect op de status ervan in uw factureringsprogramma, en andersom.

Als u uw factuur als betaald markeert in uw factureringstool, verandert dat niets aan de status in Dashdoc.

Nog geen klant? Als u een demo wilt van Dashdoc TMS, vertel het ons hier :