Uw afhaal- en afleveradressen

Uw afhaal- en afleveradressen instellen: geolokalisatie, veiligheidsprotocol en instructies voor de site

Support Dashdoc avatar
Geschreven door Support Dashdoc
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Uw afhaal- en afleveradressen aanmaken

1- Ga naar adresboek: "Afhaal- en afleveradressen"

2- Klik op "Een adres toevoegen"

3- Verbind uw nieuwe adres al dan niet met een bestaand bedrijf in uw adresboek

4- Geef uw adres in

5- Kies het type adres

6- Bewaar

De geolokalisatie van uw adressen nagaan

Zorg dat uw chauffeurs naar de juiste plaats rijden door uw transportlocaties te geolokaliseren.

Als uw telematica geconnecteerd is met Dashdoc, dan kan u door de nauwkeurige geolokalisatie ook gebruik maken van geavanceerde toepassingen zoals geofencing (detectie van aankomst en vertrek ter plaatse), of ETA (geschatte tijd van aankomst).

Vanuit het adresboek

Ga in het adresboek naar de afhaal- en afleveradressen, en klik op de blauwe knop rechtsboven in het scherm "Adres toevoegen".

Voer het adres in (bedrijf, stad, postcode, enz.) en geef aan of het om een afhaal- of een afleveradres gaat.

Kies "Controleer GPS-coördinaten".

Er verschijnt een scherm met een kaart om na te gaan of de geolokatie van de site correct is.

Kijk na of de blauwe stip correct geplaatst is. U kunt hem op de kaart verplaatsen door erop te klikken, of u kunt rechtstreeks de lengte- en breedtegraad invoeren als u die kent.

Controleer ook de straal van het terrein indien u gebruik wenst te maken van de detectie van aankomst en vertrek van het terrein via telematica (geofencing). De vrachtwagen wordt ter plaatse gedetecteerd zodra hij zich binnen de blauwe cirkel bevindt. Standaard is de straal 500 m, maar u kunt deze vergroten (als het terrein erg groot is) of verkleinen (als het terrein klein is, of om te voorkomen dat de detectiecirkel een drukke weg in de buurt bevat).

Sla deze gegevens op. U zult in het bedrijfsbestand zien dat de GPS coördinaten zijn nagetrokken.

Als u een adres hebt aangemaakt zonder de gegevens na te gaan kunt u deze altijd achteraf invoeren door op "Wijzigen" te klikken. Bovendien, als chauffeurs al op dit adres hebben afgehaald of afgeleverd zullen de rode stippen op de kaart hun geolokatie aangeven wanneer ze inchecken in de mobiele applicatie, hetgeen u zal helpen om de site correct weer te geven.

Bij het aanmaken van een transport

Bij het aanmaken van een transport wordt u gewaarschuwd indien u een adres selecteert zonder bevestigde GPS-coördinaten. Via een link kunt u onmiddellijk de geolokatie van de site invoeren.

De GPS-coördinaten gebruiken om te navigeren

Dankzij gecontroleerde GPS-coördinaten van de afhaal- en afleverlocaties, kunnen bestuurders eenvoudig de route naar de site verkrijgen, via de knop "Route" die doorverwijst naar de navigatieapplicatie op hun telefoon of tablet.

Veiligheidsprotocollen

Op het webplatform Dashdoc :

1. ofwel vanuit het "Adresboek", dan "Afhaal- en afleveradres" of vanuit het detail van een transport door op het gewenste adres te klikken

2. Kies een adres en klik op "Wijzigen".

3. U kunt het gewenste document naar de rubriek "Veiligheidsprotocol" slepen of het selecteren uit de mappen op uw computer.

4. Klik op "Bewaren" om de toevoeging actief te maken.

U kunt het dan wijzigen of verwijderen via de knoppen naast het geladen document.

Wanneer de bestuurder een afhaal- of afleverplaats aandoet waarvoor in Dashdoc een veiligheidsprotocol is ingevoerd krijgt hij automatisch toegang tot het document voordat hij zijn aankomst ter plaatse kan melden.

Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit de mobiele applicatie Dashdoc het veiligheidsprotocol dat aan een afhaal- of afleverplaats is gekoppeld te raadplegen en te downloaden:

Zodra de bestuurder heeft bevestigd dat hij rekening heeft gehouden met het veiligheidsprotocol moet hij dit een week later (7 glijdende dagen) opnieuw valideren, tenzij het protocol in de tussentijd is bijgewerkt. In dat geval zal de bestuurder bij zijn volgende bezoek aan de betrokken site moeten bevestigen dat hij kennis heeft genomen van het nieuwe veiligheidsprotocol.

De instructies voor een site

U kunt ook recurrente site-instructies vanuit het adresboek instellen. Deze instructies zullen automatisch worden ingevuld bij elk transport dat die site aandoet.