Hoe pas je een transportmissie/order aan?

Wil je informatie wijzigen over de transportopdracht die je hebt aangemaakt? Dit artikel is voor jou!

Support Dashdoc avatar
Geschreven door Support Dashdoc
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie die is ingevoerd in Dashdoc of in de mobiele app is niet correct, en je moet deze wijzigen?

Lees in dit artikel hoe.

📝 Hoe een verzending wijzigen: een opdrachtgever, een adres, een bestuurder, een nummerplaat, een goed?

U kunt een transportopdracht wijzigen zolang het afhalen en/of afleveren nog niet is begonnen.

Om een opdracht te wijzigen:

1- Ga naar de details van de opdracht

2- Ga met de muis over het te wijzigen item en klik op "Wijzigen"

3- Klik op "Opslaan".

🤩 Nieuw!

• U kunt ook rechtstreeks vanuit de pagina van een transport een adres wijzigen (adres zelf wijzigen, toevoegen van een protocol GPS-coördinaten of een instructie voor een site)

💡 Let op: Zodra de VB door de verzender en de geadresseerde is ondertekend kunnen de vervoersgegevens niet meer worden gewijzigd.

Alleen de factureringsgegevens kunnen worden gewijzigd nadat het transport is voltooid, d.w.z. de overeengekomen prijs, de gefactureerde prijs, de te factureren klant en het factuurnummer.

De documenten kunnen ook toegevoegd, aangepast of verwijderd worden

🔄 Hoe kan ik de applicatie vernieuwen wanneer er wijzigingen zijn op het webportaal?

Zodra een bestuurder aan een transport is toegewezen moet zijn applicatie worden vernieuwd telkens wanneer het transport door de operatie wordt gewijzigd.

1- Klik daartoe op de knop "Vernieuwen" rechtsboven in het scherm.

2- Een klein wieltje verschijnt en updates volgen.

🔙 Mijn chauffeur heeft zijn missie te snel gevalideerd, hoe kan ik dit omkeren?

Je hebt nu de mogelijkheid om terug te gaan naar een vorige stap wanneer een van je chauffeurs een actie te haastig heeft uitgevoerd vanuit zijn mobiele app.

Voorbeeld: Je chauffeur heeft per ongeluk zijn ophaling of levering gevalideerd, je wilt zijn actie annuleren of de aankomst van een ophaallocatie annuleren...

⚠ Let op deze actie is niet onomkeerbaar! Wees voorzichtig.

Hoe annuleer je een validatiestap?

1. Open het betreffende transport

2. Klik op afhaal- of leveringsniveau op "Markeren als niet voltooid".

3. Valideer de 3 vinkjes om te bevestigen dat je op de hoogte bent van de gevolgen van deze actie :

• De huidige vrachtbrief wordt ongeldig gemaakt

• de vrachtbrief moet opnieuw ondertekend worden door de chauffeur en de geadresseerde

• De uitvoeringsgegevens moeten opnieuw worden ingevuld (goederen, tonnages, data en tijden)

4. Je bent weer terug bij de vorige stap (hier "aangekomen op site")

5. Je chauffeur kan weer handelen op zijn levering.

✅ Mijn vervoerder heeft een zending niet als compleet gemarkeerd. Kan ik de zending voor hem als compleet markeren?

Je bent de opdrachtgever van een missie en je vervoerder heeft een voltooid transport niet gemarkeerd, ook al is het eigenlijk voltooid?

Je kunt dit transport nu als voltooid markeren om de gegevenskwaliteit schoon te houden.

Om dit te doen:

1. Open het transport waarop je de actie wilt uitvoeren

2. Klik rechtsboven op "Als gereed markeren".

3. De status van je transport verandert in "Gereed".