Uw account instellen 🔧
Beheer van het adresboek
Uw laad- en losadressen (protocollen, site-instructies, geolocatie, enz.)
Uw laad- en losadressen (protocollen, site-instructies, geolocatie, enz.)

Uw afhaal- en afleveradressen instellen: geolokalisatie, veiligheidsprotocol en instructies voor de site

Support Dashdoc avatar
Geschreven door Support Dashdoc
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Adresboek > laad- en losadressen kun je :

• Laad- en losadressen maken

• Eerder gebruikte adressen ophalen

• Eventuele ondertekenaars bekijken die aan het adres zijn gekoppeld en die betrokken zijn bij het ondertekenen van de e-CMR.

Klik op een adres om het bijbehorende bestand te openen.

Vanuit dit bestand kunt u :

• De geolocatie van uw adressen controleren

• Veiligheidsprotocollen toevoegen voor de locatie in kwestie (die naar uw bestuurders worden verzonden)

• Site-instructies toevoegen.

• Dit adres verwijderen (op voorwaarde dat het niet gekoppeld is aan een bedrijf of dat het bedrijf waaraan het gekoppeld is een ander referentieadres heeft).

Maak uw laad-/losadressen aan

1. Ga naar het adresboek: “Laad- en losadressen”.

2. Klik op "+ Een adres toevoegen"

3. Of je je nieuwe adres wel of niet moet koppelen aan een bestaand bedrijf in je adresboek

4. Voer uw adres in

5. Selecteer je type adres (laadadres of leveringadres)

6. Opslaan

Controleer de geolocatie van je adressen

Help je chauffeurs om op de juiste plek te komen door je transportlocaties te geolocaliseren.

Als uw telematicasysteem is aangesloten op Dashdoc, kunt u dankzij de precieze geolocatie van uw adressen ook profiteren van geavanceerde functies zoals geofencing (detectie van aankomst en vertrek ter plaatse), of ETA (geschatte aankomsttijd).

Hoe bepaal je de geolocatie van je adressen uit het adresboek?

1. Ga in het adresboek naar de Laad- en losadressen en klik op "+ een adres toevoegen"

2. Kies "Controleer de GPS-coördinaten"

Een scherm met een kaart toont je de juiste geolocatie van de site:

1. Controleer of de blauwe stip correct is geplaatst.

2. Je kunt de kaart verplaatsen door erop te klikken of de lengte- en breedtegraad direct invoeren als je die weet.

3. Controleer ook de straal van de locatie als je wilt profiteren van detectie van aankomst en vertrek via telematica (geofencing).

De vrachtwagen wordt op het terrein gedetecteerd zodra deze zich binnen de blauwe cirkel bevindt. Standaard is de straal 500 m, maar je kunt deze vergroten (als de locatie erg groot is) of verkleinen (als de locatie klein is, of om te voorkomen dat de detectieradius een drukke weg in de buurt bevat).

4.  Sla deze gegevens op. Je zult in het bedrijfsbestand zien dat de GPS-coördinaten zijn geverifieerd.

Als je een adres hebt aangemaakt zonder de gegevens te controleren, kun je deze altijd achteraf invoeren door op “Wijzigen” te klikken. Als chauffeurs al ladingen of leveringen op dit adres hebben gedaan, tonen de rode stippen op de kaart bovendien hun geolocatie wanneer ze inchecken op de mobiele applicatie. Dit helpt je om de detectieradius correct te positioneren.

Bij het maken van een transport

Wanneer je een transport aanmaakt, zal een bericht je waarschuwen als je een adres selecteert zonder geverifieerde GPS-coördinaten. Via een link kun je meteen de geolocatie van de locatie invoeren.

Als bestuurder GPS-coördinaten gebruiken om te navigeren

Door de GPS-coördinaten van de laad- en loslocaties te controleren, kunnen chauffeurs eenvoudig de route naar de locatie opvragen met behulp van de knop “Route” die doorverwijst naar de navigatietoepassing op hun telefoon of tablet.

Veiligheidsprotocollen

👷Je kunt je veiligheidsprotocollen in Dashdoc opslaan voor elk van je laad- en losadressen. Zodra een order wordt geladen of gelost op dit adres, ontvangt de chauffeur het protocol zodra hij ter plaatse is en moet hij bevestigen dat hij het veiligheidsprotocol heeft gelezen voordat hij verder gaat!

☝️ Deze functie is alleen beschikbaar voor je eigen vloot.

Voor uw gecharterde transporten kunt u het protocol desgewenst verzenden in de documenten die aan het transport zijn gekoppeld.

Hoe uw veiligheidsprotocollen instellen ?

Op Dashdoc TMS:

1. Vanuit het “Adresboek” en dan “Los- en laadadres” of vanuit de details van een transport door op het betreffende adres te klikken.

2. Selecteer een adres en klik vervolgens op “Wijzigen”.

3. In het gedeelte “ veiligheidsprotocol ” kunt u het gewenste document slepen en neerzetten of het selecteren in de mappen van uw computer.

4. Klik op “Opslaan”.

Je kunt het dan wijzigen of verwijderen met de knoppen naast het geladen document.

👷Wanneer chauffeurs een laad- of afleverlocatie passeren met een veiligheidsprotocol ingevoerd in Dashdoc, krijgen ze automatisch toegang tot het document voordat ze hun aankomst op de locatie kunnen melden.

Het is ook mogelijk om het veiligheidsprotocol voor een laad- of loslocatie te raadplegen en te downloaden vanuit de mobiele applicatie van Dashdoc:

☝️ Zodra de bestuurder heeft bevestigd dat het veiligheidsprotocol in acht is genomen, moet hij dit een week later (7 dagen doorlopend) opnieuw valideren, tenzij het protocol in de tussentijd is bijgewerkt. In dat geval moet de bestuurder bij zijn volgende bezoek aan de betreffende locatie bevestigen dat hij het nieuwe veiligheidsprotocol heeft gelezen.

Site-instructies

Je kunt ook terugkerende site-instructies instellen vanuit het adresboek. Deze instructies worden automatisch ingevuld voor elk transport die deze site passeert.

Nog geen klant? Als je een demonstratie wilt ontvangen en onze oplossing wilt uitproberen, laat het ons dan hier weten: