Beheer van laadonderbrekingen in Dashdoc

Een transport onderbreken, een plaats voor de onderbreking aanduiden en een tweede bestuurder aanduiden

Support Dashdoc avatar
Geschreven door Support Dashdoc
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Dashdoc kun je eenvoudig je ladingonderbrekingen beheren en de verschillende segmenten naar je chauffeurs sturen.

Een lading onderbreken op het webplatform

Hoe kan u een lading onderbreken voor een transport op het webplatform van Dashdoc?

1. Klik op " + " om een onderbreking tussen de activiteiten in te voegen

2. Registreer de nieuwe bestuurder

3. Geef indien nodig een adres aan voor de onderbreking

4. Beide bij het traject betrokken bestuurders krijgen een bericht.

U kan nu een onderbreking van een lading wissen door op het vuilnisbakje te klikken.

Een lading onderbreken in de mobiele app

De onderbreking of het hernemen van de lading bevestigen in Dashdoc

Wanneer een transport een laadonderbreking bevat zijn er ten minste twee chauffeurs bij betrokken. Elke bestuurder krijgt zijn deel van de opdracht en de bijbehorende stappen. Het tweede deel van het transport blijft geblokkeerd tot het eerste deel in de applicatie voltooid is.

Om een transport met een laadonderbreking te bevestigen met Dashdoc :

1. De eerste bestuurder ontvangt de opdracht in de app, bevestigt eerst de lading en dan de laadonderbreking:

2. De tweede bestuurder ontvangt de opdracht in de app. Hij kan de herneming pas bevestigen als de eerste bestuurder zijn deel van het traject heeft bevestigd in de Dashdoc app :

3. Daarna bevestigt de tweede bestuurder de herneming en beëindigt de aflevering:

Maak een laadonderbreking aan vanuit de mobiele applicatie

Een bestuurder kan ook een laadonderbreking aanmaken vanuit de mobiele app van Dashdoc:

1. De eerste bestuurder kiest een transportopdracht en klikt op "Vervoer aan een andere chauffeur toewijzen". Hij deelt de transportcode via SMS, WhatsApp enz. mee aan de bestuurder die het transport moet overnemen:

Soms is het niet van tevoren bekend wie het transport zal overnemen. In dat geval kan de bestuurder de transportcode op een document noteren en het in de oplegger achterlaten voor de volgende bestuurder.

2. De tweede bestuurder klikt op "Nieuw transport" en dan op "Een vrachtbrief op code ophalen". Hij voert de transportcode in en heeft toegang tot de vrachtbrief in de Dashdoc applicatie: