Gegevens exporteren (documenten, prijzen, gewichten, enz.)

Exporteer je transportgegevens om je de werking van je bedrijf naar een hoger niveau te tillen

Sofie Halé avatar
Geschreven door Sofie Halé
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Exporteren met Dashoc 🚀

• Ga verder in het beheren van uw bedrijf (exporteer bijvoorbeeld gegevens om uw wachttijden, omzet, marges, observaties, ... te berekenen)

• Bespaar tijd bij het laden/lossen van documenten

• Nodig uw partners uit zodat ze zelfstandig documenten en informatie kunnen exporteren

🎥 Video - Gegevens exporteren in Dashdoc

Transporten filteren en selecteren voor export

Je kunt een of meer transporten selecteren door de filters te gebruiken of door de vakjes links van de regel aan te vinken.

💫 Om alle transporten te selecteren (bijvoorbeeld na gebruik van de filters), vink je het vakje links bovenaan de tabel aan:

Exporteer de gewenste informatie

Zodra de transporten zijn geselecteerd, klik je op de knop "Meer acties" en vervolgens op "Exporteren".

Je kunt kiezen tussen 3 standaardexports of het maken van aangepaste exports.

Met de 3 standaardexports kun je aan verschillende behoeften voldoen:

• Export "pickups / leveringen": toegang tot operationele gegevens gekoppeld aan pickups / leveringen

• Export "PDF-documenten": met één klik een reeks documenten ophalen

• Export "Transport + prijs" : Volg de winstgevendheid (verkoop, marges, charterprijzen, enz.) op en krijg toegang tot operationele gegevens gekoppeld aan transport (zonder details per laden/lossen)

✨ Geef de voorkeur aan aangepaste exports!

U kunt kolommen selecteren die u wilt weergeven, ze in de gewenste volgorde zetten en standaardsjablonen opslaan voor hergebruik bij de volgende gelegenheid! 🚀

1 - "Afhalen/Bezorgen" export

Je vindt een groot aantal kolommen in je export (details zie afbeelding hieronder). Elke regel komt overeen met een afhalen/bezorgen. Een transport met 2 afleveradressen heeft bijvoorbeeld 2 regels in het bestand.

💡 Met deze export kun je verder gaan in de operationele analyse van je opdrachten, bijvoorbeeld:

• Tijd op locatie / chauffeur

• Gewichten geladen / geleverd per locatie

• Bijbehorende reserves

• ...

Belangrijk: als je je omzet wilt berekenen, gebruik dan de export "Transport + prijzen" om een geconsolideerd overzicht per transport te krijgen in plaats van per activiteit.

2 - "PDF-documenten" exporteren

Met deze optie kunt u alle documenten voor eerder geselecteerde transporten exporteren.

💡 Documenten exporteren kan uw leven vereenvoudigen wanneer u transportdocumenten massaal opslaat of deelt met een derde partij (bv. uw klant).

1. Selecteer "PDF-documenten exporteren"

2. Selecteer de documenten die u wilt exporteren

3. Klik op "Exporteren". Je kunt ervoor kiezen om het bestand rechtstreeks naar je computer te downloaden of het per e-mail te verzenden

4. Een ZIP-map met alle geselecteerde documenten wordt gedownload of verzonden naar het geselecteerde e-mailadres.

3 - Exporteer "Transport + prijs" of "Chartering + prijs" - Verhoog uw winstgevendheid! 🚀

💡 Met deze export kunt u uw winstgevendheid controleren, uw verkoop berekenen, uw marge op uitbestede transporten zien, de status van de transportcontrole en de factuurdatum volgen...

Transport + prijs :

Deze export geeft je twee tabbladen:

• Een eerste tabblad met één regel per transport, met zowel operationele als prijsgegevens.

• Beheer eenvoudig je verkopen en marges, evenals alle operationele gegevens op globaal transportniveau (CO2, totaalgewicht, enz.).

• Een tweede tabblad met gedetailleerde prijsregels voor elke zending (één regel per zending)

• Bijvoorbeeld: filter op "transport" of "brandstoftoeslag" producten om verkopen per producttype te vinden.

☝️ Je kunt "transporten + prijzen" exporteren vanuit het tabblad "Transport" van je TMS of vanuit de algemene weergave (zoekbalk bovenaan je TMS > "Toon alle transporten en opdrachten").

Chartering + prijs :

👀 Als u in de tab "Opdrachten" bent, biedt Dashdoc u de export "Chartering + prijs" met de details van de overeengekomen/factureerde prijs door de vervoerder en de finake prijs van de opdrachtgever, en andere informatie.

Ook hier zijn twee tabbladen beschikbaar:

• een eerste tabblad met één regel per charter

• een tweede tabblad met details van de prijsregels van elke charter

4 - Aanpasbare exports die kunnen worden opgeslagen 🎨

U kan aangepaste exports maken door de kolommen te selecteren die u wilt weergeven en hun volgorde kan je wijzigen!

Om dit te doen

1. Geef uw exportsjabloon een naam (die wordt opgeslagen in de lijst met aangepaste exports)

2. Selecteer de leveringsmethode van de export (download of e-mail)

3. Selecteer het gewenste type export:

1. Afhaling/bezorgen: je krijgt een export met één regel per afhaling/levering

2. Transport + prijs of chartering + prijs: Je krijgt 2 tabbladen in de export:

1. Tabblad 1: de gewenste kolommen met één regel per zending (met totale (chartering) prijs)

2. Tab 2: de gewenste kolommen met één regel per prijsregel. Voorbeeld: ik heb in mijn zending "A" 2 prijsregels (vaste kosten van de opdracht + brandstoftoeslag), dus ik krijg twee exportregels voor deze zending.

4. Selecteer de gewenste kolommen en de selectie verschijnt in de rechterkolom.

5. Herschik de kolommen in de volgorde van je voorkeur.

6. Klik op "Exporteren en opslaan" en je vindt deze sjabloon terug in de lijst met aangepaste exports.

Export delen met een partner

✉️ U kunt ervoor kiezen om de te exporteren elementen per e-mail naar een derde partij te sturen.

☝️ Vergeet niet dat u, om nog meer tijd te besparen, uw partners kunt uitnodigen voor Dashdoc zodat ze zelfstandig documenten kunnen raadplegen en exporteren.

Exportgeschiedenis :

Zoek je exportgeschiedenis:

• Klik op "Export" in de rechterbovenhoek

• Selecteer en download het bestand dat u zoekt

Details van kolommen in elk exporttype

Binnenkort beschikbaar

Nog geen klant? Als u toegang wilt tot een demo en digitale transportdocumenten met Dashdoc wilt uitproberen, vertel het ons hier: