Naar de hoofdinhoud

Beheer de mobiele toestemmingen van uw bestuurders

Beperk zicht en acties van bestuurders in de app: bescherm klantenbestand en controleer order- en partnercreatie.

ℹ️ Waarom de mobiele permissies van bestuurders beperken?

Standaard geeft de mobiele applicatie van Dashdoc elke bestuurder volledige toegang tot het adresboek van uw bestemmingen en partners. Voor sommige vervoerders is dit een echt bedrijfsrisico: een bestuurder die het bedrijf verlaat om voor zichzelf te beginnen, kan met uw volledige klantenbestand vertrekken.

Twee permissies stellen u in staat de controle te behouden:

  • Voorkom dat bestuurders het volledige klantenadresboek via mobiel kunnen doorzoeken

  • Voorkom dat bestuurders bestellingen of partners kunnen aanmaken via mobiel

💡 Deze beperkingen hebben nooit invloed op een legitieme actie binnen een opdracht: een bestuurder ziet altijd de bestemming van zijn eigen toegewezen opdracht en kan deze normaal voltooien.


⚙️ Hoe het werkt

Twee onafhankelijke instellingen, standaard ingeschakeld (de bestuurder behoudt de capaciteit, het is aan de admin om te beperken) :

Instelling

Wat het controleert

Aanmaken van orders

Staat het toe of niet om orders aan te maken via mobiel. Uitgeschakeld, verbergt het ook de mogelijkheid om de partnerdirectory te doorzoeken/raadplegen die in deze flow wordt gebruikt.

Aanmaken van partners

Staat het toe of niet om een nieuwe klant/partner aan te maken via mobiel. Uitgeschakeld, kan de bestuurder nog steeds een bestaande partner selecteren als het aanmaken van orders actief blijft.

⚠️ Het aanmaken van partners kan alleen worden geactiveerd als het aanmaken van orders ook is geactiveerd.

Deze instellingen zijn van toepassing op alle bestuurders van de entiteit.


💻 Permissies configureren

Vanuit een entiteit

  1. Ga naar Instellingen van de entiteit

  2. Open Instellingen van de mobiele applicatie

  3. Deactiveer de permissies die u wilt beperken

Voor een groep met meerdere entiteiten

Groepsadmins kunnen dezelfde instellingen bekijken en wijzigen voor meerdere entiteiten tegelijk vanuit het Admin Center.

Wanneer wordt de beperking van kracht?

De permissions worden geladen bij het opstarten van de mobiele applicatie. Herinstallatie is niet nodig, maar een bestuurder die de app al open heeft, kan de oude permissions behouden tot de volgende herstart van de app (ook offline).

💡 Om ervoor te zorgen dat een nieuwe beperking onmiddellijk van toepassing is, vraag de bestuurder om de app te sluiten en opnieuw te openen. Versie 3.62 van de mobiele app of hoger vereist.

Was dit een antwoord op uw vraag?