Hoe gebruikt u transport sjablonen?

Bespaar tijd door sjablonen per klant aan te maken voor al uw recurrente transporten!

Support Dashdoc avatar
Geschreven door Support Dashdoc
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer u terugkerende opdrachten heeft voor een klant kunt u transport sjablonen aanmaken met vooraf ingevulde velden. Deze sjablonen, die aan een opdrachtgever gekoppeld zijn, besparen u kostbare tijd bij het opstellen van uw opdrachten.

💡 In tegenstelling tot het één- of meervoudig kopiëren een transport kunt u hier kiezen welke vaste velden hergebruikt moeten worden!

Er zijn twee manieren om een transportrelatie op te stellen:

Opstellen op basis van een opdrachtgever:

1. Selecteer de opdrachtgever waaraan het sjabloon gekoppeld zal worden

2. Klik op de knop "meer informatie", in de Transport sjablonen onderaan rechts op uw scherm

3. klik vervolgen op "Een sjabloon aanmaken"

4. Vul dan de vaste velden van uw sjabloon in, deze zullen telkens gekopieerd worden als u ze gebruikt

Opstellen op basis van een bestaand transport:

1. Klik in "mijn transporten" op het transport waarvoor u een sjabloon wil opstellen

2. Eenmaal geopend, kies dan "Nieuw sjabloon". U kunt het nu een naam geven, indien nodig bepaalde velden wijzigen en/of aanvullen en het opslaan. Klaar is kees!

💡 Elk transport kan als sjabloon dienen, ongeacht zijn status!

⚠️ Als u een transportsjabloon met meerdere ophaal- en leverpunten wilt aanmaken, kan dat alleen vanuit een reeds aangemaakt transport. Dit kan niet vanaf het formulier voor het aanmaken van een sjabloon.

U kunt nu uw transport sjablonen gebruiken:

→ Vanuit het adresboek (waar u ook nog meerder sjablonen per opdrachtgever kan toevoegen):

→ Vanaf het formulier voor het aanmaken van een nieuw transport, zodra u de opdrachtgever hebt ingevuld: