Het webportaal 🧑‍💻
Beheer van transporten
Specifieke activiteiten (ADR, GMP+, barcode scanning,...)
Transport met IDTF-goederen: elektronische CMR's maken in overeenstemming met standaarden
Transport met IDTF-goederen: elektronische CMR's maken in overeenstemming met standaarden

Elektronische vrachtbrieven genereren met alle informatie die nodig is bij het vervoeren van IDTF-goederen

Support Dashdoc avatar
Geschreven door Support Dashdoc
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe maakt u een elektronische vrachtbrief of eCMR die voldoet aan de eisen voor het vervoer van IDTF goederen met Dashdoc?

Met Dashdoc kunt u elektronische vrachtbrieven genereren met alle informatie die nodig is voor het vervoer van IDTF goederen.

Dashdoc account instellen om zendingen met IDTF goederen te verwerken

Om dit te doen, moet je eerst de functie inschakelen :

Ga naar "Instellingen", dan "Functionaliteiten" en het tabblad "Extra functionaliteiten". Je kunt dan de naam en het nummer van het certificaat toevoegen, zodat het op je elektronische vrachtbrieven verschijnt:

Je kunt je voertuigen nu categoriseren (bakwagens en aanhangwagens), zodat je een geschiedenis kunt bijhouden van de vervoerde goederen en de wasbeurten die met deze voertuigen zijn uitgevoerd:

Ladingen en wassingen die via de mobiele applicatie worden ingevoerd, worden automatisch toegevoegd aan de traceerbaarheidsgeschiedenis.

Je kunt handmatig gebeurtenissen toevoegen aan deze voertuigen, bijvoorbeeld de laatste 3 uitgevoerde ladingen en wassingen, zodat de informatie verschijnt op de volgende eCMR of elektronische vrachtbrief:

Als er een oplader wordt aangevraagd, kan de bestuurder ook de laatste 3 ophaling beurten bekijken via de mobiele applicatie:

Een IDTF-conforme vrachtbrief aanmaken op Dashdoc

Nu kunt u de vrachtbrief aanmaken in overeenstemming met de vereisten voor IDTF-vrachtvervoer.

Klik op Nieuw transport om naar het aanmaakvenster te gaan

Vul de verplichte velden in en klik vervolgens op de knop "Koopwaar toevoegen". Je hebt nu de optie om "Bulk IDTF" te kiezen in het veld Type goederen. Geef het type goederen en het IDTF-nummer aan door het nummer in te voeren of door de goederen in te typen:

Je kunt het transport nu toewijzen aan een chauffeur en de onderstaande tutorial volgen door te klikken op hier om te zien wat de chauffeur moet doen.

Als je in het gedeelte Transportspecificaties de optie "Citerne multi tank" aanvinkt, kun je bulktransporten met meerdere compartimenten beheren die voldoen aan de vereisten voor het vervoeren van IDTF-goederen. De chauffeur kan dan zijn laadplan definiëren en aangeven dat elk compartiment moet worden leeggemaakt zodra het leeg is:

Het wissen wordt van een tijdstempel voorzien en je kunt het terugvinden in de traceerbaarheidsgeschiedenis van je trailer:

Histories voor traceerbaarheid bij export :

1- Ga naar "Mijn vloot",

2- Klik op "Mijn uitrusting",

3- Klik op het voertuig en vervolgens op "Traceerbaarheidsgeschiedenis".

4- Klik op "Exporteren

5- Kies of je de upload geschiedenis wilt downloaden of e-mailen en klik op "Bevestigen".